Glasdörrar

Glasdörrar in till duschen påminner kanske en aning om somliga hotellbadrums eleganta inredning, men nuförtiden behöver man nödvändigtvis inte bo på hotell för att uppleva glasdörren.
Idag renoverar nämligen var och varannan människa sina egna badrum och vanligt är att många passar på att låta glasdörrar ingå i inredningen.

 

Frostade och ofrostade glasdörrar

Dörrarna kan vara frostade eller ofrostade. Det förstnämnda innebär att insynen genom dörren är begränsad på grund av att glaset är oskarpt, och det sistnämnda innebär att dörren har klart glas. I båda fallen är det vanligt, och rekommenderas att glaset är härdat. I övrigt kan glasen ge ifrån sig ett sken av de färger som badrummet i övrigt är inrett i.
Till exempel kan en mosaikvägg med havsblåa inslag spegla sig mot glaset, vilket ger upplevelsen av mjukt blått.

 

Det är inte bara i badrummen som glasdörrarna förekommer. Vanligtvis är inglasade altaner utrustade med skjutbara glasdörrar. Och i ett annat sammanhang kan glasdörrar förekomma som avgränsare till exempelvis en kontorshage. Det har blivit allt vanligare att många inreder sina hem med innerdörrar i glas. Modernt och trendigt.

 

Allt vanligare är dessutom att många väljer att byta ut den traditionella slagdörren mot en skjutdörr, vilket är en dörr som skjuts åt sidan.
Skjutdörren brukar hänga på en skena som den rullar på, antingen för hand eller med hjälp av en motor. Dessa anordningar har kommit att bli allt mer populära som innerdörrar och inte sällan är dessa skjutdörrar helt i glas. En skjutdörr i glas kan också användas som altandörr.

 

Glasdörrar måste vara hållbara och tåliga och därför är det att rekommendera att de är tillverkade i härdat säkerhetsglas.